Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Δημήτρης Πανταζόπουλος : Μια Ενωτική υποψηφιότητα πολλά υποσχόμενη

Μεσούντος του καλοκαιριού , το πολιτικό θερμόμετρο στη πόλη μας συναγωνίζεται το καιρικό και από ότι φαίνεται το ξεπερνάει. Τη Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Δημοτικό Άλσος ο Δημήτρης Πανταζόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του Δημάρχου Ηλιούπολης . Φυσική κατάληξη μιας χωρίς φρένα , τρελής πορείας του ΠΑΣΟΚ τη τελευταία τετραετία που κανένας , από όσους είχαν την ευθύνη , δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει. Από το περασμένο Μάρτη σε άρθρο μου στο ilioupolisonline προειδοποιούσα για τον κίνδυνο «χάσματος» στη Δημοκρατική Παράταξη. Οι πάντες εκώφευσαν .
Τυφλωμένοι από την επιδίωξη των ιδιοτελών τους σκοπών και με τη δοκιμασμένη βεβαιότητα πως θα λειτουργήσει ο κανόνας της «εσωτερικής σιωπής» έν όψει των εκλογών , τα αρμόδια όργανα αποδόθηκαν σε αγώνα ροκανίσματος του πολιτικού χρόνου , προκειμένου κάποιοι… , οι «σκεπτόμενοι»… , οι άλλοι…. ,να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων .
Μετά λοιπόν τους κ. κ. Γιάννη Κοκοτίνη της παράταξης «Ηλίου – Πόλις Ανθρώπινη Πόλη», τον Παναγιώτη Πατσαβό της «Ενωτικής Κίνησης Ηλιου-πολιτών» , της Κας Τασίας Τσατσούλη της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» , ο Δημήτρης Πανταζόπουλος επικεφαλής της Δημοτικής Αλλαγής , παράταξης που υποστηριζότανε από το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να προχωρήσει στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το Δημαρχιακό Αξίωμα του Δήμου Ηλιούπολης.
Κατά μεσίς του καλοκαιριού , σε μια εντυπωσιακή , σε όγκο και παλμό , συγκέντρωση , ο κ. Δημήτρης Πανταζόπουλος με μια ομιλία μεστή σε μυνήματα ,αποφασιστική στη δομή της , κατανοητή από τον απλό Δημότη , κέρδισε το ακροατήριο και χειροκροτήθηκε «από καρδιάς» των παρευρισκομένων φίλων του .
Πρώτο μήνυμα από την τοποθέτηση του Δημήτρη Πανταζόπουλου είναι το κάλεσμα για μια ενωτική πορεία των προοδευτικών δυνάμεων της Ηλιούπολης . Είναι το κύριο ζητούμενο γιαυτόν και τους φίλους του που προχώρησαν σαυτή τη κίνηση. Ένα κάλεσμα ενότητας που ο Δημήτρης το πιστεύει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ,η Ηλιούπολη , το έχει ανάγκη. «Μόνο στο επίπεδο του Δήμου μπορούμε να γνωρίσομε και να ζήσομε την έννοια της Δημοκρατίας» τόνισε με έμφαση . Και συμπλήρωσε , «η ποιότητα της Δημοκρατίας και στα επόμενα επίπεδα οργάνωσης της πολιτείας , Περιφέρεια και Κράτος , εξαρτάται από την ποιότητα της Δημοκρατίας του Δήμου».
Δεύτερο σημαντικό μύνημα είναι η προτεραιότητα που δίνει στο συμφέρον και τις προτεραιότητες της Πόλης , γεγονός που τον οδήγησε στην απόφασή να διεκδικήσει από την ίδια την πόλη , όχι το δικαίωμα να είναι υποψήφιος ,αλλά το δικαίωμα να την υπηρετήσει και από την θέση του Δημάρχου !

Τα πράγματα έφθασαν ως εδώ , με τη βεβαιότητα πως το ΠΑΣΟΚ είχε προαποφασισμένο «εκλεκτό». Έτσι οι διαδικασίες και η διαχείριση των διαδικασιών , χρησιμοποιήθηκαν ως μηχανή ροκανίσματος του πολιτικού χρόνου εις βάρος όλων των άλλων , έξι στο σύνολο , υποψηφίων . Η «διαχείριση» των υπολοίπων τεσσάρων αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση στα γρανάζια των διαδικασιών . Ο Δημήτρης δεσμευμένος από την αυτοδιοικητική του πορεία στον Δήμο Ηλιούπολης , οδηγήθηκε , να πάρει την απόφαση να απευθυνθεί στο Λαό της Ηλιούπολης και να διεκδικήσει αυτόνομα , ανεξάρτητα και κυρίως αυτοδιοικητικά την ψήφο των Δημοτών.
Με διακυρηγμένη και τεκμηριωμένη τη πίστη του πως η Δημοκρατική Παράταξη δεν έχει το δικαίωμα να χαρίσει μια ακόμη τετραετία στον υποψήφιο της συντηρητικής παράταξης έδωσε μάχη για την ενότητα της παράταξης του .

Παρά την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη το ΠΑΣΟΚ έχει μπροστά του την εσχάτη ευκαιρία να μην πολώσει τα πράγματα σε βαθμό ανεπανόρθωτο. Αφού χάθηκε ο χρόνος για την έκφραση της ετυμηγορίας του προοδευτικού λαού της πόλης ,δεν χρειάζεται να δοθεί «χρίσμα» σε κανέναν . Όποιος νοιώθει ικανός ας απευθυνθεί στο Λαό της Ηλιούπολης και ας δώσει ο ίδιος ο Λαός τη τελική λύση. Δημοκρατία αυτό σημαίνει . Ο Καλλικράτης μόνο έτσι θα πετύχει !!! Τα «χρίσματα» οι «εκλεκτοί» και τέτοιου είδους γιαλαντζί πολιτικά σκεπτικά και διαδικασίες , μας φέρανε στη σημερινή δύσκολη θέση ως Δημοκρατική Παράταξη .
Ο Δημήτρης Πανταζόπουλος με πολιτική ευθυκρισία , από καιρό τώρα , απευθύνθηκε προς κάθε κατεύθυνση και υπέδειξε την ανάγκη για ΕΓΚΑΙΡΗ και ΑΔΙΑΒΛΗΤΗ διαδικασία εσωπαραταξιακών ανοιχτών εκλογών που διασφάλιζαν την ενότητα της παράταξης.
Όμως ,η μονομερώς προτασσόμενη , ως προειλειμένη απόφαση «χρίσματος» και «περί εκλεκτού» του Προέδρου για το αξίωμα του Δημάρχου , καθόρισε τις ανάλογες διαδικασίες και συμπεριφορές των ανάλογων οργάνων που επί πλέον εξέθεταν και τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ! Οι συσχετισμοί των μηχανισμών , η προσπάθεια διαφύλαξης των «συμφερόντων» των «διαδρομιστών» και γιατί όχι η , άνευ λόγου , στράτευση της Συντονιστικής Επιτροπής του τοπικού ΠΑΣΟΚ , στην υλοποίηση της «σφόδρα αμφισβητούμενης» επιθυμίας του Προέδρου , αποπροσανατόλισε τη τοπική κοινωνία για τέσσερα χρόνια τώρα . Καλλιέργησε κλίμα απαξίωσης της Δημοτικής Αλλαγής . Εξάντλησε επικίνδυνα το πολιτικό χρόνο για την μάχη των εκλογών και κυρίως επικύρωσε τις προτεραιότητες εξυπηρέτησης ατομικών συμφερόντων έναντι και αυτής ακόμη της ενότητας της παράταξης.
Το μεγάλο πλήθος πολιτών στη συγκέντρωση του Δημήτρη Πανταζόπουλου επιβεβαίωσε την ορθότητα της απόφασής του και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς τα κεντρικά όργανα όλων των κομματικών επιτελείων . Η εποχή της ποδηγέτησης της τοπικής αυτοδιοίκησης έφθασε στο τέλος της . Δεν είναι μακριά ο χρόνος να το καταλάβουν ! Στις εκλογές του Νοέμβρη , με την τεράστια απήχηση που θα έχουν τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Παράταξης , που μέρα με την ημέρα πολλαπλασιάζονται , οι πολιτικοί αναλυτές θα καταλήγουν στη διαπίστωση πως μπήκαμε οριστικά στη μετα-μεταπολιτευτική περίοδο. Πυλώνας αυτής της Νέας περιόδου Δημοκρατίας μας θα είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση . Γιαυτό πρέπει να πετύχει ο Καλλικράτης. Όσοι και όποιοι παρέστησαν στη συγκέντρωση και όσοι και όποιοι μετά τις θερινές διακοπές θα προσέλθουν με ελεύθερη σκέψη και βούληση στο κίνημα για μια Νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τον Δημήτρη Πανταζόπουλο , θα είναι οι νικητές στις εκλογές της 7 Νοεμβρίου και η Ηλιούπολη θα τεθεί πρωτοπόρος στη Νέα Εποχή.

Γιώργος Μπαλτάς

1 σχόλιο:

  1. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον κ. Πανταζόπουλο.
    Εχουμε ανάγκη απο ανθρώπους έτοιμους να εργαστούν για την πόλη και τους πολίτες της.
    Καλή συνέχεια και δύναμη για επιτυχία !
    Γιάννης Τζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή