Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Φίλε- Φίλη
Επαγγελματία στην Ηλιούπολη

Επιθυμώ να επικοινωνήσω με την ευκαιρία που μου δίνεται ως υποψήφιος Δήμαρχος και να μοιραστώ μαζί σας κάποιες  σκέψεις και θέσεις μου για τον κλάδο σας και την πόλη μας.

Στις Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, οι πολίτες θα καταγράψουν την εκφρασμένη θέληση τους για μια νέα εποχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι πολίτες θα επιβάλλουν στην πράξη, την ενεργό  τους συμμετοχή στα τοπικά πράγματα μέσα από δημοψηφίσματα, από συνελεύσεις, λαϊκές διαβουλεύσεις, από ηλεκτρονικές παρεμβάσεις, καταγραφές θέσεων και ανάδειξης προβλημάτων και προτάσεις για λύσεις.

Θα επιβάλλουν τη λογοδοσία των δημοτικών αρχόντων. Οι προτείνοντες πολίτες, από όποιο χώρο και αν προέρχονται, θα έχουν την δυνατότητα να υλοποιήσουν τις προτάσεις τους με άμεση απόδοση αρμοδιοτήτων από μέρους της νέας Δημοτικής Αρχής. Το μέτρο της υπευθυνότητας θα είναι ο βαθμός ανταπόκρισης τους στο Πολιτικό κάλεσμα για δράση, που τους προτείνεται.

Στην πόλη μας, στην Ηλιούπολη, εμφανίστηκε για πρώτη φορά κίνημα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.  Οι Ηλιουπολίτες, σε μια πλατιά λαϊκή συγκέντρωση  στις 21 του Ιούλη, ανάθεσαν στους συνεργάτες μου και σε μένα να υλοποιήσουμε τη θέληση της κοινωνίας με σεβασμό, τιμιότητα, εργατικότητα, δημοκρατική ενότητα και διαρκή κοινωνική λογοδοσία.


Αγαπητέ-η Επαγγελματία.
Οι συνεργάτες μου και εγώ σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στο κίνημα των πολιτών για μια νέα εποχή στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Όλοι μαζί οι επαγγελματίες και καθένας χωριστά, μπορούν και ζητούμε να δώσουν τις προτάσεις τους, τις ιδέες τους και την εμπειρία τους για την δημιουργία των συνθηκών τόνωσης της αγοράς, ώστε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας ως Δήμος και μέσα από τις νομοθετημένες  ρυθμίσεις στον Καλλικράτη, να ξεφύγουμε από την σημερινή κατάσταση και να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις αναμόρφωσης και αντιμετώπισης της κρίσης για την πόλη μας και τους ανθρώπους.

Με σεβασμό στις προσωπικές πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, σας καλούμε να αγκαλιάσουμε το κίνημα μας για να αλλάξουμε όλοι μαζί τρόπο σκέψης και δράσης. Να βρούμε το «ίσιο» του Μακρυγιάννη, να σταθούμε στο «εμείς» και όχι στο «εγώ». Να δράσουμε για την πόλη μας. Να αλλάξουμε το τοπίο στα πράγματα της πόλης, αλλάζοντας την περπατησιά μας.

Τολμήσαμε να δραστηριοποιηθούμε πέρα από κομματικά χρίσματα, γιατί επιθυμούμε την κοινωνική ανάθεση. Δεν είμαστε “σωτήρες”, είμαστε εργάτες. Δεν είμαστε στα πάντα “ειδήμονες”  αλλά ξέρουμε καλά τα προβλήματα και  θέλουμε να παλέψουμε μαζί και να δημιουργήσουμε.

Η συλλογική δράση φέρνει γνώση και η γνώση αποτελεσματικότητα και σωστή πολιτική πορεία.

Έχουμε ιδεολογία αλλά αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι έχουν και οι άλλοι γύρω μας. Σεβόμαστε τους αγώνες όλων για ένα καλύτερο αύριο. Μέσα από την πολυχρωμία του διαφορετικού αναζητάμε τη σύνθεση. Μέσα από τη σύνθεση, τη διαρκή δράση για μια Ηλιούπολη δική μας, φτιαγμένη με τα ίδια μας τα χέρια όπως την ονειρευόμαστε.

            Ηλιούπολη    Σεπτέμβριος 2010
Πανταζόπουλος Δημήτρης
Υποψήφιος Δήμαρχος

Διεύθυνση Εκλογικού Κέντρου:  Μαρίνου Αντύπα 52 Τηλεφ 2110141163 FAX 2110131129
e-mail: pantazopoulos.dimitris@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου