Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον της πόλης ο κ. Γ. Αναγνώστου

Λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της δημαρχιακής του θητείας ο Δήμαρχος κ. Γ. Αναγνώστου ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει τη λήψη δανείου ύψους 3.000.000,00 για λειτουργικά έξοδα, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε τη βαθιά οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα και επωμίζεται ο λαός μας.
Έκπληκτο το Δημοτικό Συμβούλιο παρακολούθησε την εισήγηση και τα «επιχειρήματα» του Δημάρχου.
Πριν δύο (2) μήνες η Δημοτική Αρχή, που κινείται μακράν της πόλης και της εποχής, πέρασε τον προϋπολογισμό του 2010 από το Δημοτικό Συμβούλιο ο οποίος χαρακτηρίζεται από θεάματα, επισφαλή έργα και καταιγισμό προπαγανδιστικών εντύπων.
Χρέος της Δημοτικής Αρχής είναι :
1. Να εξορθολογήσει τα οικονομικά του Δήμου και να μειώσει δραστικά δαπάνες που αφορούν : θεάματα, έντυπα, έργα «βιτρίνας», αμειβόμενους συμβούλους και λειτουργικές σπατάλες.
2. Να συστήσει διαπαραταξιακή οικονομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα παρουσιάσει συνολικά την εικόνα και τις διαφαινόμενες ανάγκες του Δήμου αξιοποιώντας την εικόνα των εσόδων και εξόδων ανά δίμηνο.
3. Να μην προχωρήσει στη λήψη δανείου που υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον της πόλης.
4. Να συμβάλει αποφασιστικά κινητοποιώντας τους φορείς και τους ενεργούς πολίτες στον κοινό αγώνα για τη διεκδίκηση των παρακρατηθέντων πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
5. Να εφαρμόσει στην πράξη από σήμερα τις βασικές αρχές του «Καλλικράτη» για εξορθολογισμό, διαφάνεια, λογοδοσία και διεύρυνση της κοινωνίας των πολιτών στα μεγάλα οικονομικά ζητήματα της πόλης. 
Δημήτρης Πανταζόπουλος,
Επικεφαλής της ΔΟΜ της «Δημοτικής Αλλαγής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου