Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

«Ακήρυχτη» εσωπαραταξιακή προεκλογική εκστρατεία ….

Πραγματοποιήθηκε  , στις 28.1.10 , στην αίθουσα του ΟΠΕ  η πρώτη «προεκλογική» συγκέντρωση  του κ Βασίλη Βαλασόπουλου   υποψηφίου Δημάρχου Ηλιούπολης στις εκλογές του Νοέμβρη . Ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της ΠΑΣΚΕ Δήμου Ηλιούπολης μίλησε με θέμα «το παρόν και το μέλλον της πόλης μας» .  Σε μια κατάμεστη αίθουσα  ,  ο κ. Βαλασόπουλος έκανε σαφή την απόφασή του να διεκδικήσει την Δημαρχία στο όνομα της προοδευτικής παράταξης .
Με  αισθητή , την απουσία της  Δημοτικής Αλλαγής , η επίκληση της ενότητας της Δημοκρατικής παράταξης δεν αρκεί .Επίσης δεν αρκεί και η «πρόταξη» της πρόσκλησης  της ΠΑΣΚΕ Δήμου Ηλιούπολης που τρία χρόνια τώρα φαίνεται να αγνοεί τον κ. Πανταζόπουλο και την Δημοτική Αλλαγή!  Η ενότητα της πλειοψηφούσας προοδευτικής παράταξης , όλα δείχνουν , θα δοκιμασθεί  στις συμπληγάδες των προσωπικών φιλοδοξιών . Οι κίνδυνοι  είναι  ορατοί και τα πρώτα μηνύματα έρχονται! Πως αλλιώς να εξηγηθεί  ότι  η συγκέντρωση ορίσθηκε την ίδια ημέρα και ώρα που οι εκλεγμένοι  με την Δημοτική Αλλαγή σύμβουλοι συμμετείχαν σε  Δημοτικό Συμβούλιο για τον ορισμό νέων προσώπων στις επιτροπές και τα όργανα του Δήμου. Η σύμπτωση   δεν μπορεί να είναι τυχαία γιατί τότε η προοδευτική παράταξη  δείχνει πλήρως ανοργάνωτη. Επίσης δεν φαίνεται να είναι  και έργο απόλυτου επιμερισμού του έργου της Δημοτικής Αλλαγής , «εσείς» στην συγκέντρωση και «εμείς» στο Δημοτικό Συμβούλιο ! Όλα δείχνουν πως μια μερίδα του ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης  εγκαταλείπει την Δημοτική του ομάδα στην τύχη της ,όπως άλλωστε έκανε  τρία χρόνια τώρα  , και προχωράει στην συγκρότηση  της νέας δημοτικής πρότασης για τις Δημοτικές εκλογές. 
Με δεδομένο πως η Δημοτική Αλλαγή δεν κατόρθωσε να  ανασυγκροτηθεί ουσιαστικά τα τρία τελευταία χρόνια  ,υπάρχει ένα τεράστιο κενό που ο κ.Βαλασόπουλος προσπαθεί να καλύψει . Είναι βέβαιο πως οι εσωπαραταξιακές διαδικασίες  του ΠΑΣΟΚ θα κρατήσουν ψηλά το ενδιαφέρον  των δημοτών.  Από την ποιότητα αυτής της διαδικασίας θα κριθούν πολλά για την πλειοψηφούσα  πλευρά της προοδευτικής παράταξης . 
Με την ευκαιρία , να σημειώσω πως  τη στιγμή της συγκέντρωσης του κ.Βαλασόπουλου , στο Δημοτικό Συμβούλιο  ο κ.Αλέξης Αμοργιανός , που εκλέχτηκε  Δημοτικός Σύμβουλος με την Δημοτική Αλλαγή , ανέλαβε πρόεδρος της ΔΕΚΕΗΛ με πρόταση του Δημάρχου κ.Αναγνώστου !!! Μια ακόμα «απώλεια» που έχει το νόημά της , ανεξάρτητα από την προηγηθείσα ανεξαρτητοποίησή του. 
 Επί πλέον οι κ.κ. Βαγγέλης  Γεωργάκης  και   Σπύρος Προβιάς δεν κρύβουν την πρόθεσή τους  να διεκδικήσουν  την Δημαρχία και προφανώς θα εννοούν στο όνομα της προοδευτικής παράταξης. Σαφής και δημοσιοποιημένη άλλωστε , είναι και η απόφαση του κ.Δημήτρη Πανταζόπουλου επικεφαλής της Δημοτικής Αλλαγής  να διεκδικήσει και αυτός την Δημαρχία  για λογαριασμό της  προοδευτικής παράταξης  .
Όλες αυτές οι υποψηφιότητες καθιστούν άμεση την ανάγκη ενός ισχυρού καθοδηγητικού κέντρου που θα «διαχειριστεί» δημιουργικά την  κατάσταση  μετατρέποντάς την σε δημιουργική δύναμη για την προοδευτική παράταξη. Ολιγωρία στη θέσπιση κανόνων και αρχών θα οδηγήσει σε  βαρύτατο τραυματισμό , της ήδη τραυματισμένης παράταξης , με απρόβλεπτες συνέπειες. «Ξύλινες» επικλήσεις ενότητας  δεν βρίσκουν ανταπόκριση  , χρειάζεται ουσιαστική δουλειά  που δεν έγινε τα τρία χρόνια . Δυστυχώς για την Ηλιούπολη τα χρόνια της τρέχουσας τετραετίας δεν χάθηκαν σαν αποτέλεσμα της  άνευρης διοίκησης του κ.Αναγνώστου , αλλά και σαν αποτέλεσμα της τραυματικής  συμπεριφοράς  της Δημοτικής Αλλαγής. Δεν είναι τυχαίο πως  ο κ. Βαλασόπουλος σε σχετική ιστορική αναδρομή για την προοδευτική παράταξη ,  δεν αναφέρθηκε  στην τρέχουσα   περίοδο 2007-2010  !! 
Τώρα , το καυτό μπαλάκι είναι στα χέρια του Δημήτρη Πανταζόπουλου …για να δούμε… !!  
Γιώργος Μπαλτάς 
Ηλιούπολη 29.1.10 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου